Beroligende Qigong

Fang Song Gong

Beroligende Qigong

Fang Song Gong

Beroligende Qigong kaldes Fang Song Gong på kinesisk og indeholder mange forskellige teknikker. Fælles for teknikkerne er, at de sigter mod en beroliget, afspændt og naturlig tilstand ved hjælp af din opmærksomhed og kræver ikke nødendigvis fysisk bevægelse.

Beroligende Qigong øvelser er gode mod tankemylder, angst, anspændthed, samt fysisk og psykisk træthed, som stress og udbrændthed. Beroligende Qigong kan genopbygge din energi og vitalitet.

Beroligende og nærende hjerte Qigong

Beroligende og nærende hjerte Qigong er en liggende og let tilgængelig meditation.

Holdning: Liggende med håndfladerne vendt med det nederste Dan Tian, tre fingre under navlen. Understøt eventuelt albuerne så håndfladerne kan hvile ovenpå hinanden og direkte på det nederste Dan Tian.

Åndedrættet: Naturligt abdominalt åndedræt.

Opmærksomheden: Lad opmærksomheden hvile på åndedrættet indtil det er faldet til ro og forplanter sig helt ned i maven. Lad nu opmærksomheden hvile på områder af kroppen et ad gangen og sig til dig selv ”slap af” med mindst tre udåndinger. Slap i følgende rækkefølge: hoved & ansigt, nakke & skuldre, overarme, albuer, underarme, håndled & hænder, brystkasse, mave & ryg, bækkenområdet, lår, knæ, underben og ankler & fødder. Herefter lader du opmærksomheden skylle ned over hele kroppen som en varm bølge, der følger udåndingen. For hver bølge slapper du dobbelt så meget af dybere og dybere ind i alle kroppens væv.

Lad herefter opmærksomheden hvile på det nederste Dan Tian og efterfølgende på Ming Men (GV-4).

Skab frisk spyt og synk det ad tre omgange og lad samtidig opmærksomheden gå til det nederste Dan Tian.

Effekt: Beroligende Qigong skaber afspænding i kroppen, hvilket åbner kroppens energibaner (meridianbaner) og det er med til at øge kroppens naturlige flow af energi, Qi, og evne til at hele sig selv på en meget effektiv og nænsom måde. Den kan desuden hjælpe dig til at falde bedre i søvn. Den er desuden er fast del i mit Qigong program til heling af stress og udbrændthed samt til Qigong for begyndere.

Rigtig god fornøjelse!

”Du underviser Qigong på en fremragende og ægte måde, og jeg er taknemlig for at kunne deltage i din undervisning.”

Rita

Scroll to Top