Taiji Qigong 18 Formen

Shibashi

Taiji Qigong 18 Formen

Shibashi

Taiji Qigong 18 Formen hedder Shibashi på kinesisk og består af 18 blide bevægelser med et kontinuerligt flow fra den ene bevægelse til den næste på en afslappende måde. Bevægelserne er langsomme, blide og yndefulde og udføres som udgangspunkt stående, forenet med åndedrættet og sindet. Taiji Qigong 18 Formen er let tilgængelig og er en velegnet Qigong for begyndere!

Shibashi siden 1979

Oprindeligt blev Shibashi, Taiji Qigong 18 Formen, skabt i 1979 af Lin Housheng, der kombinerer Yang-stil Taiji med Qigong for at hjælpe folk med forskellige udfordringer såsom rygsmerter, lungesygdomme og hypertension. Taiji Qigong 18 Formen er med god grund blevet en af de mest populære Qigong former på verdensplan.

De tre justeringer

Qigong er meditation i bevægelse og har en transformerende effekt både på din krop, dit åndedræt og dit sind. Gennem Qigong træning arbejdes med alle disse tre aspekter, der justeres og afbalanceres i forhold til hinanden. Det kaldes også de tre justeringer: krop, åndedræt og sind.

Sundhed og vitalitet

Taiji Qigong 18 Formen hjælper med at opbygge en god kropsholdning, bevægelighed og styrke uden at belaste leddene. Regelmæssig træning understøtter desuden kroppens sundhed og vitalitet ved at skabe et bedre og mere jævnt flow i din vitale energi, Qi, der gennemstrømmer hele kroppen. Qigong skaber både flow og afbalancere din Qi, hvilket skaber harmoni og fremmer din naturlige heling.

Indre ro og kreativitet

Flowet af Qi i kroppen har en dyb forbindelse til sindets tilstand og et jævnt og afbalanceret flow af Qi giver indre ro og skaber plads til kreativitet og udvikling. Flere af bevægelserne inviterer dig desuden til at forbinde dig til naturen i form af himlen, skyerne, regnbuen, månen osv., hvilket hjælper til udførelsen af øvelserne og en forståelse af de følelsesmæssige aspekter, der også ligger i øvelserne.

Roligt og dybt åndedræt

Bevægelserne forenes desuden med åndedrættet og vil langsomt transformere åndedrættet til at være roligere, dybere og mere flydende, hvilket igen har en afbalancerende indvirkning på både kroppen og sindet. Det betyder, at du kommer til at føle dig mere rolig, vågen og klar.

Navnene på bevægelserne

1.
Harmoniser Qi
2.
Åbn brystet
3.
Spred skyerne
4.
Regnbuedansen
5.
Rul bolden
6.
Ro båden i hjertet af søen
7.
Løft bolden
8.
Se på månen
9.
Drej taljen og skub med håndfladen
10.
Skyhænder
11.
Rør ved havet, se på himlen
12.
Duen spreder sine vinger
13.
Skub bølgen
14.
Vildgåsen flyver
15.
Skiftende knytnæveslag
16.
Drej det flyvende hjul
17.
Hop med bolden
18.
Afslutning for fredelig Qi

”Du underviser Qigong på en fremragende og ægte måde, og jeg er taknemlig for at kunne deltage i din undervisning.”

Rita

Scroll to Top